Fusie

Op deze pagina vindt u informatie over de fusie.

U bent nu op de website van het Waterlandziekenhuis, op de speciale pagina voor verwijzers uit Waterland en West-Friesland.

Over de fusie

Patiënten verzekeren van medisch specialistische zorg in de regio. Met dat doel zijn het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis gefuseerd. De twee ziekenhuizen hebben hun krachten officieel op 31 maart gebundeld en gaan samen verder als één ziekenhuisorganisatie met locaties in Purmerend, Hoorn, Volendam, Enkhuizen en Heerhugowaard.

Patiënten kunnen straks nog steeds op alle locaties terecht voor een consult bij hun specialist. Zowel in Hoorn als in Purmerend blijven bijvoorbeeld een spoedeisende hulp en operatiekamers bestaan. In Purmerend gaat in de toekomst het accent liggen op minder complexe zorg en behandelingen die planbaar zijn. In Hoorn komt de nadruk op de complexe zorg te liggen. Voor sommige vervolgbehandelingen zullen patiënten iets langer moeten reizen: vanuit West-Friesland naar Purmerend en vanuit Waterland naar Hoorn. De zorgprofessionals maken zelf de concrete plannen om de zorg in 2018 samen te voegen.

Nieuwsbrieven

Fusie-nieuwsbrief voor huisartsen – september 2017

Vragen?

Heeft u vragen over de fusie? Of andere zaken? Neem contact op met Diana van de Lee, accountmanager externe relaties. Bereikbaar via: dvanderlee@wlz.nl en 06 42 16 75 43. Naast fusiegerelateerde zaken, is ze bereikbaar voor vragen over de implementatie en het beheer van Zorgdomein en scholing.