Schouder in 1 dag

De afdeling orthopedie van het Waterlandziekenhuis heeft deze week als eerste Nederlandse ziekenhuis een schouderprothese in dagbehandeling geplaatst. De patiënt kwam ’s ochtends nuchter voor de operatie en kon dezelfde dag naar huis. Normaal gesproken houdt deze ingreep patiënten twee tot drie dagen in het ziekenhuis.

Het vervangen van het schoudergewricht door een schouderprothese is een regelmatig voorkomende operatie waar heel wat mensen met een zogenaamde ‘versleten schouder’ of afgescheurde pezen baat bij hebben. In het Waterlandziekenhuis worden schouderoperaties nu dus ook uitgevoerd in dagbehandeling, volgens het ‘Prothese in één dag’-programma. Dat betekent dat u ’s morgens vroeg wordt opgenomen en dezelfde dag om 19.30 uur weer naar huis toe mag.

Derk van Kampen met kunstschouder

Specialisten

 • De heer dr. D.A. van Kampen

  De heer dr. D.A. van Kampen

  Dr. D.A. (Derk) van Kampen is werkzaam als orthopedisch chirurg en traumatoloog in het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis.

  Aandachtsgebieden: schouder- en kniechirurgie en traumatologie.

  Na zijn studie geneeskunde aan de universiteit van Groningen heeft hij de opleiding orthopedische chirurgie gevolgd in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam en in het UMC Utrecht. Tijdens zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij zich actief bezig gehouden met wetenschappelijk onderzoek en het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

  Hij is gepromoveerd op het gebied van schouderklachten, aan de universiteit van Utrecht onder leiding van prof. dr. René Castelein. Daarnaast heeft hij een research fellowship (verdiepingsstage) gedaan op het gebied van de voorste kruisband bij prof. dr. Freddie H. FU, in Pittsburgh, USA en op het gebied van patellainstabiliteit (knieschijf uit de kom) bij prof. dr. Albert van Kampen in Nijmegen.

  Mocht u het proefschrift willen lezen, dan is het te downloaden via: derkvankampen.nl
  Derk van Kampen publiceerde als (co)auteur meerdere artikelen.

  En verder
  “Zelf ben ik getrouwd en vader van drie kinderen,” vertelt Derk. “Ik geniet er erg van tijd met hun door te brengen. Ik ga er graag met iedereen op uit om lekker te wandelen of te fietsen. Daarnaast is mijn werk zeker een van mijn grote hobby’s. Ik geniet erg van mijn vak en besteed er veel avonden met plezier daaraan. Ik zit bijvoorbeeld in het landelijk orthopediebestuur van de Nederlandse knievereniging. Daarnaast hou ik van lekker eten, tennis en fietsen. Ik fiets dan ook één keer per week op mijn e-bike van Amsterdam-Buitenveldert naar Purmerend om fit te blijven en van de mooie omgeving te genieten.”

   

  Sluiten
   
 • De heer dr. R.J. Hillen

  De heer dr. R.J. Hillen

  Vanaf juli 2010 werkzaam in het Waterlandziekenhuis. Hij studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. De algemeen chirurgische vooropleiding werd gevolgd in het diaconessenziekenhuis te Utrecht. De verdere specialisatie tot orthopaedisch chirurg werd gevolgd in het MCA te Alkmaar en het VU medisch centrum te Amsterdam.

  Daarnaast heeft R.J. Hillen nog een fellowship / training gedaan in schouder- en elleboogchirurgie in het Amphiaziekenhuis te Breda en heeft hij gewerkt als chef de clinique in het AMC te Amsterdam.

  Naast de algemene orthopedie heeft hij zich ook verdiept en bekwaamd in de traumatologie en heeft daarover verschillende artikelen gepubliceerd.

  R.J. Hillen is lid van de Nederlandse Orthopaedische vereniging, de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie, de Nederlandse Vereniging voor Orthopaedische Traumatologie, de European Society for Surgery of the Shoulder and Elbow en lid van de werkgroep schouder van de Nederlandse orthopedie vereniging.

  Aanwezig:

  Maandag: pok BWO*, middag: poli
  Dinsdagochtend: poli
  Woensdagmiddag: poli
  Donderdag: poli

  Sluiten
   

Informatiemap

Informatiemap Schouderprothese in 1 dag

Zie ook

Orthopedie