Revalidatie & therapie

U bent of komt onder behandeling op de afdeling Revalidatie & Therapie. Hierdoor zult u waarschijnlijk regelmatig moeten komen voor therapie en/of bezoek aan de verwijzend arts. U mag van ons verwachten dat wij ons maximaal inzetten om uw behandelingen zo prettig en succesvol mogelijk te laten verlopen. Om uw behandeling de beste kans van slagen te geven, is het belangrijk dat u als patiënt ook weet wat er van u verwacht wordt.

De afdeling Revalidatie & Therapie is bereikbaar op werkdagen van 8.15 tot 16.45 uur via (0299) 457 630. De afdeling is gevestigd op vleugel C0, poli 15/16. Ook is er iedere 1e en 3e dinsdag van de maand spreekuur in het Behandelcentrum Waterland Oost (BWO) in Volendam, eerste etage poli Noord.

Fysiotherapie

Revalidatiegeneeskunde

Ergotherapie

Logopedie

Diëtetiek

Bekkenfysiotherapie

Maatschappelijk werk

Medische Psychologie

Specialisten

 • Mw. J. de Bruin

  Mw. J. de Bruin

  Naam: Julya de Bruin-Bolle
  Specialisme: Revalidatiegeneeskunde
  Functie: Revalidatiearts
  Aandachtsgebieden: Rugrevalidatie, pijnrevalidatie, klinische consulten, schoenenspreekuur
  Opleiding: NoordWestziekenhuisgroep te  Alkmaar, Reade revalidatiecentrum te Amsterdam, Merem Behandelcentra/revalidatiecentrum de Trappenberg te Huizen.
  Verbonden aan het WLZ sinds: 16-1-2017
  Eerdere werkgevers:
  Promotieonderzoek:
  Persoonlijke introductie:
  Poli op: Maandag, dinsdag, donderdag en om de week op vrijdag.
  Sluiten
   
 • Mw. R.S. Lagrand

  Mw. R.S. Lagrand

  Naam: Rimke Lagrand
  Specialisme: Revalidatiegeneeskunde
  Functie: Revalidatiearts
  Aandachtsgebieden: Prothesiologie/orthesiologie, handrevalidatie, MS, parkinson.
  Opleiding: VUmc, Reade, Spaarne Gasthuis Hoofddorp en NWZ Alkmaar.
  Verbonden aan het WLZ sinds: 1-1-2017
  Eerdere werkgevers:
  Promotieonderzoek:
  Persoonlijke introductie:
  Poli op: Dinsdag, woensdag en donderdag.
  Sluiten
   
 • Mevrouw A.M. Knottnerus

  Mevrouw A.M. Knottnerus

  Na haar VWO te hebben afgerond heeft zij haar propedeuse bewegingswetenschappen behaald op Vrije Universiteit Amsterdam in 1996.
  Hierna is zij gestart op het VuMC met de studie geneeskunde, in 2003 behaalde zij haar artsexamen. Tijdens haar studie heeft ze tweemaal een buitenlandse stage gedaan; in Monterrey Mexico een klinische stage op de afdeling gynaecologie en in Adelaide Australie een wetenschappelijke stage.

  In december 2003 is zij gestart met haar specialisatie Revalidatiegeneeskunde gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek.
  Tijdens haar specialisatie Revalidatiegeneeskunde is ze werkzaam geweest in het Revalidatiecentrum de Trappenberg Huizen, het Revalidatiecentrum Amsterdam en in het Medisch Centrum Alkmaar. Registratie als revalidatiearts vond plaats in 2010.

  Hiernaast heeft ze tijdens en aansluitend aan haar specialisatie wetenschappelijk onderzoek gedaan in de Verenigde Staten. Op de afdeling biomechanica van de Washington State University (Pullman, WA) heeft ze in 2006/2007 gekeken naar de effecten van de krachten die op nekspieren kunnen werken tijdens een auto-ongeluk.
  In 2007/2008 en in 2010/2011 heeft ze in Tucson (University of Arizona) zich gericht op basale spierfysiologie en gekeken naar spiereiwitten die passieve kracht genereren bij rek.

  Zij is werkzaam als all round revalidatiearts met neurologie, botox bij spasticiteit en chronisch pijn als aandachtsgebied.
  Ze is lid van de beroepsvereniging (V.R.A.) en Stichting Revalidatie Noord Holland (S.R.Z.).

  Sluiten
   
 • Mevrouw L. Corporaal

  Mevrouw L. Corporaal

  Mevrouw Corporaal heeft geneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen, alwaar zij in 2004 haar artsexamen heeft behaald. Tijdens de specialisatie Revalidatiegeneeskunde is zij werkzaam geweest in het Revalidatiecentrum Amsterdam (klinische en poliklinische revalidatie), Revalidatiecentrum de Trappenberg in Huizen (kinderrevalidatie) en in het Medisch Centrum Alkmaar (ziekenhuisrevalidatie en poliklinische revalidatie).
  Registratie als revalidatiearts vond plaats in 2010.

  Sinds maart 2011 is zij werkzaam in het Waterlandziekenhuis als allround revalidatiearts met de kinderrevalidatie als aandachtsgebied. Ze is lid van de beroepsvereniging (V.R.A.) en Stichting Revalidatie Noord Holland (S.R.Z.).

  Sluiten
   

Patiënteninformatie

Richtlijnen voor behandeling op afd. Revalidatie & Therapie