Poli pijnbestrijding

Op de poli pijnbestrijding komen vooral patiënten met chronische pijn, zoals chronische rug-/gewrichtspijn of pijn na oncologische ingrepen.

De afdeling pijnbestrijding bevindt zich op de 1e verdieping Zuid in ons Behandelcentrum Waterland Oost in Volendam. Afspraken voor de poli pijnbestrijding maakt u via (0299) 457135. Dit telefoonnummer is maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur bereikbaar. Ook kunt u de poli per e-mail bereiken: pijnpoli@wlz.nl of faxnummer: 0299-457092

Algemeen

Op de poli pijnbestrijding komen vooral patiënten met chronische pijn, zoals chronische rug-/gewrichtspijn of pijn na oncologische ingrepen.Tevens worden er ook patiënten met acute pijn behandeld. Bijvoorbeeld patiënten met gordelroos of complex regionaal pijnsyndroom (voorheen Sudeckse dystrofie, posttraumatische dystrofie).

Behandelingen

Methodes die gebruikt worden zijn o.a.:

 • het plaatsen van zenuwblokkades;
 • epidurale toediening van pijnmedicatie;
 • zenuwstimulatie;
 • medicamenteus.

Uw afspraak op de poli

Een eerste polibezoek duurt 25 minuten. Bij deze afspraak wordt er alleen gesproken over de aard van de klacht(en) en mogelijke oorzaak. Samen met de arts bespreekt u dan de evt. behandeling. Indien behandeling nodig is, wordt daarvoor een vervolgafspraak gemaakt. Informatie betreffende deze behandeling krijgt u tijdens uw 1e afspraak mee van de polimedewerker.

 Algemene informatie over uw afspraak vindt u op de pagina ‘uw afspraak‘.

Uw opname

Mocht er een behandeling nodig zijn, dan krijgt u van de poli-assistente een behandelafspraak mee. Na de behandeling wordt u een korte periode opgevangen in de rustkamer bij de pijnpoli.

Specialisten

 • Mw. L.N.J. Tjon Soei Len

  Mw. L.N.J. Tjon Soei Len

  Lian Tjon Soei Len is in 2006 afgestudeerd als basisarts aan het AMC (Amsterdam). Sinds 2014 is ze anesthesioloog met als aandachtsgebied pijn en palliatieve zorg.

  “Naast mijn specialisatie heb ik een brede interesse,” vertelt Lian. “Ik heb me tijdens de laatste maanden van de opleiding vooral beziggehouden met pijngeneeskunde en palliatie. Na de opleiding heb ik een tijdje waargenomen in het Horacio Oduber ziekenhuis op Aruba. Toen ik terugkwam in 2015 ben ik begonnen in het Brandwondencentrum in Beverwijk. Naast de allround anesthesiologie zijn we de sedatie bij brandwondenkinderen tijdens verbandwissels op een hoger platform aan te zetten. In januari 2016 ben ik ook nog medisch manager geworden van de vakgroep en zit in het dagelijks bestuur van de vakgroep anesthesiologie. Daardoor heb ik ook kansen gekregen om me op het gebied van leiderschap te ontwikkelen. Ik heb daarbij bijvoorbeeld een mooie korte opleiding aan INSEAD in Fontainebleau mogen volgen.”

  Zorgen voor anderen en voor jezelf
  Gevraagd naar de reden om anesthesioloog te worden, zegt ze: “Anesthesiologie en pijngeneeskunde zijn voor mij de perfecte combinatie van dokter zijn. Je mag naast de intensieve korte contacten op de OK ook de patiënt wat langer behandelen waardoor er een behandelrelatie optreedt. Uiteindelijk zie ik mezelf als iemand die te allen tijde probeert het beste te halen uit patiënten, motiveren om ze zo goed mogelijk met de pijn om te laten gaan. Maar dat geldt ook zeker voor mijzelf en mijn directe omgeving. Leidinggeven vind ik heel uitdagend en het leert me elke dag weer meer over hoe we het met z’n allen beter zouden kunnen doen in de zorg. In het ziekenhuis, voor de patiënten maar zeker ook voor onszelf. Als we niet goed voor onszelf zorgen, kunnen we dat als zorgverleners zeker ook niet voor anderen doen.”

  Warm plekje
  Het Westfriesgasthuis heeft een warm plekje in Lians hart doordat ze in 2009 al een jaar als AIOS anesthesiologie in het Westfriesgasthuis heeft gewerkt. “Ik ken de vakgroep en een groot deel van het OK complex redelijk goed. Leuk om te zien dat er na die jaren niet veel is veranderd. Vooral de ambitie en de passie van de zorgverleners spreken mij enorm aan.”

  Humor
  Wat noemt ze zelf haar goede eigenschappen? “Ik heb een ondernemende houding, en kan met humor het beste uit patiënten en collega’s halen.”

  Gewoon luisteren
  “Als we met het behandelteam op één lijn zitten, dan is mijn dag goed,” zegt Lian. “Daarbij zijn we patiëntvriendelijk en creëren we meerwaarde voor de patiënten. Niet alleen door de zorg efficiënt te organiseren, maar vooral ook door gewoon eens goed te luisteren naar wat er in patiënten omgaat. Deze menselijke touch maakt volgens mij het verschil.”

  En verder
  “Ik heb een jong gezin met twee kinderen. Ik hou van kickboksen en lekker uit eten gaan. En verre reizen maken met gezin en vrienden. Mijn partner is ook basisarts is en werkt als consultant in de zorg. Daardoor kunnen onze gesprekken thuis enorm verfrissend zijn door verschillende invalshoeken.”

  Sluiten
   
 • Dhr. P. Dijkhuizen

  Dhr. P. Dijkhuizen

  Peter Dijkhuizen is Physician Assistent (PA). Dat is een assistent van de anesthesiologen. Als PA mag hij beoordelen en onderzoeken uitzetten.

   

  Sluiten
   
 • Dhr. A.P. Schipper

  Dhr. A.P. Schipper

  Dhr. A.P. Schipper (André) volgde de opleiding tot anesthesioloog aan het LUMC te Leiden. Daar studeerde hij in 2002 af. Sinds januari van dat jaar is hij aan het Westfriesgasthuis verbonden.

  Binnen zijn vakgebied is hij gespecialiseerd in pijnbestrijding.

  Sluiten
   
 • Dhr. J.S. de Jong

  Dhr. J.S. de Jong

  Dhr. J.S. de Jong (Jasper) is afgestudeerd als anesthesioloog in 2005 aan het AMC in Amsterdam. Binnen zijn vakgebied is hij gespecialiseerd in pijnbestrijding, chronische pijn.

  Jasper is geboren in het Westfriesgasthuis en opgegroeid in Oostwoud. Na zijn studie is hij weer teruggekomen naar West-Friesland.

  Jasper: “Mijn ervaring en specialisatie zet ik graag in voor patiënten van ‘mijn’ ziekenhuis.”

  Sluiten
   
 • Mw. M. van der Horst

  Mw. M. van der Horst

  Marjolein van der Horst is in 2006 afgestudeerd tot basisarts en in 2012 als anesthesioloog, beide keren aan het VUmc in Amsterdam.

  Dankbaar
  Marjolein vertelt: “Anesthesiologie is een vak waarbij je de patiënt als één geheel beschouwt en alle typen patiënten ziet, van jong tot oud. Naast de dynamiek van de operatiekamer en de acute situaties, maakt dat het vak zeer kleurrijk. Voor pijngeneeskunde geldt dat ik me graag inzet om het leven van patiënten met pijn dragelijker en mobieler te maken. Dat vind ik dankbaar werk.”

  Welkom
  Ze werkt sinds 2017 in het Westfriesgasthuis. “Ik voel me hier heel welkom. Het is een ziekenhuis en een afdeling waarmee ik deel wat ik belangrijk vind: streven naar efficiënte en hoogwaardige zorg die patiëntgericht is.”

  Behoeften en wensen
  “Ik kan zeggen dat ik lekker heb gewerkt als de behoeften en wensen van patiënten en het team goed bediend zijn.”

  En verder
  Marjolein woont in de regio en heeft een zoon. In haar vrije tijd doet ze aan sport en koken.

  Sluiten
   

Patiënteninformatie

TENS-therapie (Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie)
Iontoforese
Ketanestinfuus
Racz-procedure
Qutenza pleister
Lumbale sympathicus blokkade
Facetdenervatie
Pijnbestrijding: Epidurale injectie
Behandeling vh ganglion stellatum
Wortelblokkade
Algemene informatie pijnbehandeling