Poli pijnbestrijding

Op de poli pijnbestrijding komen vooral patiënten met chronische pijn, zoals chronische rug-/gewrichtspijn of pijn na oncologische ingrepen.

De afdeling pijnbestrijding bevindt zich op de 1e verdieping Zuid in ons Behandelcentrum Waterland Oost in Volendam. Afspraken voor de poli pijnbestrijding maakt u via (0299) 457135. Dit telefoonnummer is maandag t/m donderdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur bereikbaar. Ook kunt u de poli per e-mail bereiken: pijnpoli@wlz.nl of faxnummer: 0299-457092

Algemeen

Op de poli pijnbestrijding komen vooral patiënten met chronische pijn, zoals chronische rug-/gewrichtspijn of pijn na oncologische ingrepen.Tevens worden er ook patiënten met acute pijn behandeld. Bijvoorbeeld patiënten met gordelroos of complex regionaal pijnsyndroom (voorheen Sudeckse dystrofie, posttraumatische dystrofie).

Behandelingen

Methodes die gebruikt worden zijn o.a.:

 • het plaatsen van zenuwblokkades;
 • epidurale toediening van pijnmedicatie;
 • zenuwstimulatie;
 • medicamenteus.

Uw afspraak op de poli

Een eerste polibezoek duurt 25 minuten. Bij deze afspraak wordt er alleen gesproken over de aard van de klacht(en) en mogelijke oorzaak. Samen met de arts bespreekt u dan de evt. behandeling. Indien behandeling nodig is, wordt daarvoor een vervolgafspraak gemaakt. Informatie betreffende deze behandeling krijgt u tijdens uw 1e afspraak mee van de polimedewerker.

 Algemene informatie over uw afspraak vindt u op de pagina ‘uw afspraak‘.

Uw opname

Mocht er een behandeling nodig zijn, dan krijgt u van de poli-assistente een behandelafspraak mee. Na de behandeling wordt u een korte periode opgevangen in de rustkamer bij de pijnpoli.

Specialisten

 • Mevrouw Lian Tjon Soei Len

  Mevrouw Lian Tjon Soei Len

  Lian Tjon Soei Len is in 2006 afgestudeerd als basisarts aan het AMC (Amsterdam). Sinds 2014 is ze anesthesioloog met als aandachtsgebied pijn en palliatieve zorg.

  Sluiten
   
 • Dhr. P. Dijkhuizen

  Dhr. P. Dijkhuizen

   
 • Dhr. J.S. de Jong

  Dhr. J.S. de Jong

   
 • Mw. M. van der Horst

  Mw. M. van der Horst

   

Patiënteninformatie

Algemene informatie pijnbehandeling
Wortelblokkade
Behandeling vh ganglion stellatum
De epidurale injectie
Ketanestinfuus
Lumbaal sympathicus blokkade
Facetdenervatie
Racz-procedure
Iontoforese