Orthopedie

Wij staan als orthopedisch chirurgen dagelijks voor u klaar om uw klachten en blessures van gewrichten en spieren te behandelen.

Polikliniek Orthopedie (poli 23) is van 8.30 -17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0299 457 132.

Om u zo goed mogelijk te helpen en omdat iedere klacht zijn eigen deskundigheid nodig heeft, specialiseren wij ons in toenemende mate in specifieke aandachtsgebieden zoals artrosebehandeling, botbreuken en specifieke sportblessures van knie, enkel en schouder.
Binnen de vakgroep orthopedie wordt geen rugchirurgie uitgevoerd. Als een operatie nodig is, sturen wij u door naar de neurochirurg van het Waterlandziekenhuis of een wervelkolomchirurg waarmee wij samenwerken.

Wist u dat wij per 2014 een Achmea PLUS-certificaat Knievervanging hebben ontvangen vanwege onze kwalitatief goede zorg?

Locatie

Spreekuren worden gehouden op poli 23 in het Waterlandziekenhuis in Purmerend.
Informatie over verpleegafdeling B2
Kamer 1 t/m 7: tel. 0299 457 423
Kamer 11 t/m 17: tel. 0299 457 422
Dagbehandelingen en behandelingen waarvoor een opname vereist is, worden in het Waterlandziekenhuis in Purmerend uitgevoerd.

Voorafgaand aan uw consult

Leest u, voorafgaand aan uw consult bij de orthopedisch chirurg, de ‘checklist’ met relevante aandachtspunten om uw bezoek voor te bereiden:

 • Verwijsbrief van uw huisarts;
 • Actueel overzicht van de medicijnen die u gebruikt;
 • Eventuele hulpmiddelen die u gebruikt zoals steunzolen, aangepast schoeisel of een brace;
 • Relevante documenten uit andere ziekenhuizen zoals röntgenfoto’s, CT of MRI-scans, verslagen van eventuele operaties of brieven van medisch specialisten die u bezocht heeft.

Ter voorbereiding op het gesprek met de orthopedisch chirurg is het zinvol alvast na te denken over de volgende vragen:

 • Hoe lang bestaat de klacht die u wilt presenteren?
 • Hoe is het verloop van de klacht tot nu toe geweest?
 • Probeert u een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving van uw klacht te geven. Denk hierbij onder andere aan de soort pijn, waar u het precies voelt en op welke momenten of bij welke activiteiten;
 • Is er een duidelijke aanleiding voor uw klacht zoals een verdraaiing, een val, overbelasting, een sportblessure of een ander letsel?
 • Welke behandeling(en) heeft u tot nu toe ondergaan?
 • Probeert u te bedenken in hoeverre uw klacht u belemmert bij uw dagelijkse activiteiten, thuis en op uw werk;
 • Heeft u wellicht zelf ideeën over de oorzaak van uw klacht? Bedenk bijvoorbeeld of de klacht door overbelasting bij sporten of verkeerde belasting of houding op uw werk veroorzaakt zou kunnen worden;
 • Heeft u wellicht zelf ideeën over de behandeling die u wenst?
 • Zijn er zaken die u nog graag onder de aandacht van de orthopedisch chirurg zou willen brengen?

Behandelingen

Nazorg orthopedische ingreep

Lees alles over uw ontslag, wondverzorging en fysiotherapie in de informatiefolder Nazorgfolder orthopedische ingreep.

Orthonet


Wat is Orthonet?
Orthonet is een operatie- en revalidatieprogramma dat u wordt aangeboden als u behandeld wordt voor:
- een nieuwe knie
- een nieuwe heup
- een voorste kruisbandoperratie
- een meniscusoperatie
- een kijkoperatie van de schouder

Aangesloten praktijken
Een samenwerkingsverband van verschillende fysiotherapiepraktijken in de regio Waterland, de afdeling Orthopedie van het Waterlandziekenhuis en Combined Quality Care verzorgen voor u het Orthonet operatie- en revalidatieprogramma.
Let op: om deel te nemen aan dit Orthonet revalidatieprogramma is het noodzakelijk dat u gaat revalideren in een bij Orthonet aangesloten fysiotherapiepraktijk. Daar zij de middelen aanwezig om u het programma te kunnen aanbieden.

Casemanagers
Op de 2e verdieping van het Waterlandziekenhuis volgt u samen met uw casemanager het revaliatieproces met behulp van testapparatuur en gerichte vragenlijsten. De casemanager is een gespecialiseerde fysiotherapeut die nauw contact onderhoudt met de orthopeed en uw behandelend fysiotherapeut.

Tarieven en vergoedingen
Indien u er voor gekozen heeft om deel te namen aan het Orthonet revalidatieprogramma zijn de volgende kosten en vergoedingen van toepassing. Hier vindt u meer informatie over de tarieven en vergoedingen.

Contact en openingstijden
Het testcentrum van KernKinetics bevindt zich op afdeling D2 in het Waterlandziekenhuis, bereikbaar op telefoonnummer (0299) 457 939 of per e-mail: kernkinetics@kernpraktijken.nl
De afdeling Orthopedie van het Waterlandziekenhuis is bereikbaar op telefoonnummer (0299) 457 132.

De openingstijden van het testcentrum is van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Specialisten

 • De heer dr. D.A. van Kampen

  De heer dr. D.A. van Kampen

  Dr. D.A. (Derk) van Kampen is werkzaam als orthopedisch chirurg in het Waterlandziekenhuis.

  Aandachtsgebieden: de traumatologie, prothesiologie en schouder- en kniechirurgie.

  Na zijn studie geneeskunde aan de universiteit van Groningen heeft hij de opleiding orthopedische chirurgie gevolgd in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam en in het UMC Utrecht. Tijdens zijn opleiding tot orthopedisch chirurg heeft hij zich actief bezig gehouden met wetenschappelijk onderzoek en het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

  Hij is gepromoveerd op het gebied van schouderklachten, aan de universiteit van Utrecht onder leiding van prof. dr. Rene Castelein. Daarnaast heeft hij een research fellowship (verdiepingsstage) gedaan op het gebied van de voorste kruisband bij prof. dr. Freddie H. FU, in Pittsburgh, USA en op het gebied van patella instabiliteit (knie schijf uit de kom) bij prof. dr. Albert van Kampen in Nijmegen.

  Mocht u het proefschrift willen lezen dan is dit te downloaden voor de iPad of als PDF via: www.derkvankampen.nl
  Derk van Kampen publiceerde als (co)auteur meerdere artikelen.

   

  Sluiten
   
 • De heer dr. R.J. Hillen

  De heer dr. R.J. Hillen

  Vanaf juli 2010 werkzaam in het Waterlandziekenhuis. Hij studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. De algemeen chirurgische vooropleiding werd gevolgd in het diaconessenziekenhuis te Utrecht. De verdere specialisatie tot orthopaedisch chirurg werd gevolgd in het MCA te Alkmaar en het VU medisch centrum te Amsterdam.

  Daarnaast heeft R.J. Hillen nog een fellowship / training gedaan in schouder- en elleboogchirurgie in het Amphiaziekenhuis te Breda en heeft hij gewerkt als chef de clinique in het AMC te Amsterdam.

  Naast de algemene orthopedie heeft hij zich ook verdiept en bekwaamd in de traumatologie en heeft daarover verschillende artikelen gepubliceerd.

  R.J. Hillen is lid van de Nederlandse Orthopaedische vereniging, de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie, de Nederlandse Vereniging voor Orthopaedische Traumatologie, de European Society for Surgery of the Shoulder and Elbow en lid van de werkgroep schouder van de Nederlandse orthopedie vereniging.

  Aanwezig:

  Maandag: pok BWO*, middag: poli
  Dinsdagochtend: poli
  Woensdagmiddag: poli
  Donderdag: poli

  Sluiten
   
 • De heer P.J. Damen

  De heer P.J. Damen

  Aandachtsgebieden: Prothesiologie en arthroscopische (sport)chirurgie, voet- en enkelchirurgie, traumatologie

  Vanaf januari 2012 werkzaam in het Waterlandziekenhuis. Hij studeerde geneeskunde in het AMC te Amsterdam. De algemeen chirurgische vooropleiding werd gevolgd in het Medisch Centrum Alkmaar. De verdere specialisatie tot orthopaedisch chirurg werd gevolgd in het Tergooiziekenhuis te Hilversum, AMC en Slotervaartziekenhuis.

  In 2011 heeft P.J. Damen een jaar als chef de clinique gewerkt in het Gelre Ziekenhuis locatie Apeldoorn en daar zijn kennis in de arthroscopische chirurgie verder uitgebouwd.

  P.J. Damen is lid van de Nederlandse Orthopaedische vereniging, de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie en de Nederlandse Vereniging voor Orthopaedische Traumatologie

  Aanwezig:

  Dinsdag: poli
  Woensdag: poli, middag: OK
  Donderdag: OK
  Vrijdag: OK, middag: poli

  Sluiten
   
 • De heer dr. M. Bouman

  De heer dr. M. Bouman

  Werd geboren en groeide op in Amersfoort. Studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na het artsexamen in 1990 vervulde hij zijn dienstplicht als onderdeelsarts van de 43e Brigade Geneeskundige Compagnie te Havelte. Hier groeide zijn interesse in de letsels en aandoeningen van het bewegingsapparaat. Na een jaar gewerkt te hebben in het Streekziekenhuis Walcheren, locatie Middelburg, op de afdeling heelkunde, werd de overstap gemaakt naar de afdeling orthopedie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam voor de opleiding tot orthopedisch chirurg. Naast de algmene orthopedie waren de zwaartepunten in de opleiding de traumatologie, behandeling van posttraumatische afwijkingen, de arthroscopische chirurgie en de kinderorthopedie.

  In maart 2000 werd hij orthopedisch chirurg en werkte hij nog enige tijd als chef de clinique in het AMC. Vanaf september 2000 maakt hij deel uit van
  de maatschap chirurgie/orthopedie van het Waterlandziekenhuis. Zijn aandachtsgebieden zijn de traumatologie, prothesiologie en kinderorthopedie.

  Aanwezig:

  Maandagochtend: poli
  Dinsdagmiddag: poli
  Donderdag: pok* BWO, middag: poli
  Vrijdagmiddag: poli

  *pok: poliklinische OK

  Sluiten
   

Patiënteninformatie