Neurochirurgie

Bij rugklachten kunt u een afspraak maken op de polikliniek Neurochirurgie van het Waterlandziekenhuis.

De poli bevindt zich in het Behandelcentrum Waterland Oost, in Volendam, eerste verdieping, poli Noord, telefoon: (0299) 457 010. De onderzoeken en een eventuele opname vinden plaats in het Waterlandziekenhuis te Purmerend.

Het zwaartepunt van de neurochirurgie in het Waterlandziekenhuis ligt op het gebied van de wervelkolomchirurgie, de cervicale – thoracale en lumbale wervelkolom. De meest voorkomende aandoeningen zijn hernia’s/ stenosen van de wervelkolom en inzakkingen bij botontkalkingen of t.g.v. een trauma. Een steeds grotere groep van patiënten is de groep met  degeneratieve wervelkolomaandoeningen samenhangend  met  de vergrijzing.  Een klein deel van de patiënten wordt multidisciplinair gezien:  soms is er sprake van een dubbele pathologie. Het is niet alleen de slijtage in de rug, die voor de klachten verantwoordelijk is, maar ook de slijtage in de  heup  of een doorbloedingstoornis. De klachten zouden  dan ook  maar gedeeltelijk opgelost worden door een ingreep aan de rug. Een beter advies aan deze patiënten over het te verwachten resultaat, hoeveel winst er te behalen is met een rugingreep, is belangrijk. Hetzelfde geldt voor de combinatie nekklachten en schouderproblematiek.

Patiënten voor een Second Opinie zijn eveneens welkom. Neurochirurgie werkt zeer nauw samen met andere medische specialisten, zoals Neurologie, Revalidatie & Therapie, Pijnbestrijding, Orthopedie, Interne Geneeskunde – Osteoporose afdeling.

Uw afspraak op de poli

U kunt telefonisch een afspraak maken op werkdagen van 9.00 – 17.00 uur via (0299) 457 970. Na verwijzing van de huisarts of specialist wordt u zo spoedig mogelijk behandeld.

Naast het maken van een afspraak wordt u telefonisch een aantal vragen gesteld. Naar aanleiding van deze antwoorden wordt beoordeeld of eventueel voorafgaand een MRI-onderzoek en/of röntgenfoto’s moeten plaatsvinden.

Algemene informatie over uw afspraak vindt u op de paginauw afspraak op de poli’.

Patiënteninformatie

Laminectomie-lumbale kanaalstenose
Vragen en antwoorden na een laminectomie
Nekhernia
Cervicale kanaalstenose
Lage rug hernia

Links
nvvn.org
dutchspinesociety.nl

Zie ook: