Esperanz

Esperanz, samenwerkingsverband voor oncologische zorg

www.esperanz.org

Algemeen

Het Zaans Medisch Centrum, Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis hebben de handen ineen geslagen op het gebied van de oncologische zorg.

Iedere patiënt wil de best mogelijke zorg met de hoogste kans op overleven en de gunstigste kwaliteit van leven. Terecht. Elke patiënt heeft daar recht op. Daarom hebben de kankerspecialisten en -verpleegkundigen van het Zaans Medisch Centrum, Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis de krachten gebundeld. Menskracht, kennis, ervaring en infrastructuur zijn samengebracht in Esperanz. Een regionale organisatie voor oncologische zorg in Noord-Holland midden.

Kennis, ervaring en infrastructuur
Bij kanker gaat het om kennisintensieve en vaak complexe zorgverlening. Juist grotere organisaties kunnen deze zorg leveren. Daarom is Esperanz opgericht. Daar is gebundelde kennis, voldoende ervaring, werken de verschillende zorgverleners samen en is er teamoverleg (ook met topspecialisten). Men werkt geprotocolleerd en/of in wetenschappelijk onderzoek en is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de zorg voor kanker. Gecombineerd met geavanceerde apparatuur, PET-CT scan, MRI, radiotherapie.

Behandeling in de buurt

Behandeling vindt plaats in de lokale ziekenhuizen. Dus dicht bij de patiënt in de buurt. Is er sprake van meerdere aandoeningen? Dan is er overleg met de andere behandelende artsen in het eigen ziekenhuis. Omdat een patiënt meer is dan alleen een specifiek ziektebeeld. Het gaat om de mens in z’n geheel. Daarom moet de zorg zo comfortabel mogelijk zijn en biedt Esperanz ook thuisservice.

Patiënt staat centraal
De patiënt staat centraal. In de diagnose, die zo snel mogelijk wordt bepaald. In de behandeling, waar een team van medisch en verpleegkundig specialisten zich inzet voor de beste zorg. In de follow-up en nazorg. Esperanz staat naast de patiënt. Samen in de strijd tegen kanker.

Meer informatie

esperanz.org