Diëtetiek

Op de afdeling Diëtetiek kunt u terecht voor voedingsadvies tijdens de ziekenhuisopname en in de thuissituatie.

Diëtetiek is bereikbaar op werkdagen van 8.15 tot 16.45 uur via (0299) 457 630 en is gevestigd op poli 12.

Voeding speelt een belangrijke rol bij uw behandeling en herstel. De diëtisten van het Waterlandziekenhuis geven u een deskundig en persoonlijk voedingsadvies tijdens de ziekenhuisopname en in de thuissituatie. De diëtist kan u onder andere ondersteunen en begeleiden bij ondervoeding, diabetes mellitus, kanker, chirurgische ingrepen, overgewicht/obesitas, voedselallergieën, darmklachten, interne- en neurologische ziektebeelden, kinderziekten, longziekten en hart- en vaatziekten.

Behandeling
Als u opgenomen bent in het Waterlandziekenhuis komt de diëtist op verzoek van uw specialist of verpleging bij u langs aan het bed. Is er geen sprake van een opname dan vindt uw afspraak plaats op poli 12.

Dieet
Samen met u kijkt de diëtist naar uw (medische) voorgeschiedenis, klachten, voedings- en eetgewoonten. Aan de hand hiervan stelt de diëtist samen met u een persoonlijk dieetadvies op. Hierbij wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met uw eetgewoonten, smaak, leef- en werkomstandigheden.

Afspraken

Bent u of uw kind verwezen naar de diëtist door uw (huis)arts of behandelend specialist uit het Waterlandziekenhuis? Dan wordt u op de wachtlijst geplaatst en zo snel mogelijk ingepland door ons planbureau. Voor vragen m.b.t. uw afspraak kunt u ook bellen naar het planbureau op telefoonnummer (0299) 457 630.

Telefonisch spreekuur
Als u vragen heeft, kunt u bellen tijdens het telefonisch spreekuur. U kunt ons bereiken op maandag, woensdag en vrijdag van 15.45-16.15 uur via (0299) 457 559 of  dietetiek@wlz.nl.

Algemene informatie over uw afspraak vindt u op de pagina ‘uw afspraak op de poli‘.

Kosten

In uw zorgpolis kunt u lezen in hoeverre de kosten van een consult van een diëtist vergoed wordt. Voor eventuele vragen hierover raden wij u aan contact op te nemen met uw ziektekostenverzekering.

Patiënteninformatie

Divertikels

Natriumbeperkt dieet

Uw voedingstoestand verdient extra aandacht

Voedingsadviezen bij hernia diafragmatica

Voedingsadvies voor kinderen

Voedingsadvies voor volwassenen

Zie ook:
Revalidatie & Therapie
Revalidatiegeneeskunde
Fysiotherapie
Ergotherapie
Logopedie
Bekkenfysiotherapie
Maatschappelijk werk