Acute Opnameafdeling (AOA)

De Acute Opnameafdeling (AOA) vangt patiënten op die ongepland en direct moeten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Op de Acute Opnameafdeling (AOA) werken gespecialiseerd verpleegkundigen en artsen van verschillende specialismen. De AOA is een klinische afdeling met  18 bedden en is gevestigd op afdeling B2. U kunt de afdeling 24 uur per dag bereiken via telefoonnummer (0299) 457 271.

Algemeen

Op de Acute Opnameafdeling (AOA) van het Waterlandziekenhuis worden patiënten behandeld die met spoed zijn opgenomen. Na een eerste opvang op de Spoedeisende hulp, huisarts of polikliniek wordt u opgenomen op de AOA voor verdere behandeling en/of onderzoek.. Dit geldt voor alle patiënten met uitzondering van:

  •  kinderen,
  • patiënten voor de Stroke-unit,
  • oncologische patiënten die onder behandeling zijn,
  • patiënten van de verloskundigen, Intensive care patiënten
  • patiënten voor de acute hartbewaking.

Deze patiënten gaan direct naar de gespecialiseerde afdeling.

Uw opname

De AOA is een dynamische afdeling waar 24 uur per dag mensen met diverse klachten worden opgenomen en ontslagen. U zult merken dat het verloop van patiënten op de afdeling groot is. In de regel verblijven patiënten maximaal 48 uur op deze afdeling. Na 48 uur gaat u met ontslag of –  bij een verblijf langer dan 48 uur – wordt u overgeplaatst naar de verpleegafdeling van uw behandelend specialist.

Ontslag

Uw verblijf op de AOA duurt niet langer dan 48 uur. In deze periode bespreekt de arts de verschillende mogelijkheden met u:

  • u mag naar huis. Dan moet er in de meeste gevallen een afspraak voor controle op de polikliniek gemaakt worden. Dit wordt voor u geregeld door de secretaresse van de Acute Opnameafdeling;
  • u wordt overgeplaatst naar een verpleegafdeling in ons ziekenhuis;
  • u gaat naar een andere instelling

Van uw arts of verpleegkundige krijgt u alle informatie die u nodig heeft voordat u met ontslag gaat. Voor vragen hierover of over de nazorg kunt u bij hen terecht.

Specialisten

Op de Acute Opnameafdeling komen patiënten met diverse gezondheidsproblemen. Dit bekent ook dat er artsen van verschillende disciplines visite lopen. Een team van gespecialiseerde verpleegkundigen ondersteunt de artsen. Iedere patiënt heeft een eigen verpleegkundige. Als u vragen heeft, kunt u bij hem of haar terecht. Ook kan er een gesprek met de arts geregeld worden.

Patiënteninformatie

 
Acute Opname Afdeling

Zie ook:

Spoedeisende Hulp (SEH)

Spoedpost