Multidisciplinair Spreekuurcentrum (MDC)

Het Multidisciplinair Spreekuurcentrum( MDC), wordt door verschillende specialisten spreekuur gedraaid. Het MDC   is onderdeel van het Oncologisch Dagcentrum Esperanz.

Het Multidisciplinair Spreekuurcentrum bevindt zich op afdeling C2. Bereikbaar op telefoonnummer (0299) 457 211 van 08.45 tot 17.00 uur.

Algemeen

Op het Multidisciplinair Spreekuurcentrum (MDC)  wordt vijf dagen per week door verschillende specialisten spreekuur gedraaid. De meeste spreekuren zijn oncologisch van aard. Soms  worden er  ook patiënten ingepland die geen oncologische achtergrond hebben. Op de bevestigingsbrief van uw afspraak ziet u waar uw afspraak plaatsvindt. Op de poli van het betreffende specialisme of op het MDC.

Specialisten

 • Mevrouw V. Franken

  Mevrouw V. Franken

   
 • Mevrouw E. Kolsteren

  Mevrouw E. Kolsteren

  Aandachtsgebied: Hematologie en oncologie

  Mevrouw Kolsteren is opgeleid in het AMC en het VUmc, alwaar zij respectievelijk haar registraties in de hematologie en de medische oncologie behaalde. Zij heeft in het bijzonder veel expertise opgebouwd op het gebied van palliatieve zorg.

  Poli: maandag, woensdagochtend en donderdag.

   

  Sluiten
   
 • Mevrouw dr. M. Vleugel

  Mevrouw dr. M. Vleugel

  Sinds maart 2013 werkt Mw. Dr. M. Vleugel met heel veel plezier in het Waterlandziekenhuis. Haar opleiding vond deels plaats in Haarlem en Amsterdam (VU medisch centrum).

  “Tijdens mijn opleiding kreeg ik al snel interesse voor oncologische aandoeningen. Dat heeft geleid tot mijn promotieonderzoek naar borstkanker, dat ik in 2006 afrondde. Daarna besloot ik oncoloog te worden.”

  Sluiten
   
 • Mevrouw R.E. Broers

  Mevrouw R.E. Broers

  Sinds 2011 werkt Mw. R. Broers in het Waterlandziekenhuis als hematoloog.

  “Als hematoloog houd ik mij met veel interesse en plezier bezig met vooral kwaadaardige bloedziekten als leukemie, lymfklierkanker en multiple myeloom (eerder de ziekte van Kahler genoemd). Daarnaast zie ik ook patiënten met goedaardige bloedziekten zoals immuuntrombopenie (ITP), thalassemie en ijzerstapelingsziekte (hemochromatose).

  Ik hoop voor al mijn patiënten een betrokken, praktisch en goed uitgelegde plan van diagnostiek te kunnen maken en behandelvoorstel te kunnen doen, zoveel mogelijk ondersteund door de meest actuele en complete wetenschappelijke inzichten. De hematologie is een zich erg snel ontwikkelende richting, met steeds veranderende ziektebeelden en behandelingen en veel nieuwe medicijnen.

  Gelukkig hoef ik dat niet in mijn eentje te doen. Binnen ons ziekenhuis hebben we een team van meerdere hematologen en zeer betrokken gespecialiseerd verpleegkundigen en dagbehandelingsverpleegkundigen dat heel veel hematologische behandelingen mogelijk maakt. We bieden ook zorg die niet direct gerelateerd is aan de therapie, maar meer in de vorm van begeleiding. Daarnaast is er een palliatief team.

  We hebben zeer goede banden met de hematologieafdelingen van VUmc en AMC, waarmee we ook heel regelmatig overleg hebben.”

  Aanwezig:

  Poli: dagelijks behalve woensdag.

  Sluiten
   
 • De heer R.V. Gordijn

  De heer R.V. Gordijn

  Aandachtsgebied: Steentherapie, oncologie

  Aanwezig:

  Maandag:  verrichtingen, middag: OK
  Dinsdag: poli, middag: verrichtingen
  Woensdag: verrichtingen, middag: poli
  Donderdag: OK, middag: poli
  Vrijdag: verrichtingen of poli*, middag: poli (BWO) of verrichtingen*

  * spreekuur wordt gehouden door één van de aanwezige specialisten
  BWO: Behandelcentrum Waterland Oost

  Sluiten
   
 • Mevrouw V. Diepen, van

  Mevrouw V. Diepen, van

  Sinds 1 september 2008 werkt mevrouw van Diepen als longarts bij ons. Zij heeft haar artsopleiding afgerond aan de UvA. Haar longspecialisatie heeft ze eind 2006 in het  Antoniusziekenhuis in Nieuwegein behaald. Aansluitend heeft ze waargenomen in Amstelveen en later gewerkt als chef de clinique in Medisch centrum Alkmaar.

  Aanwezig:

  Maandagochtend: np chemo
  Dinsdagmiddag: poli (even weken), avond: poli (oneven weken)
  Donderdagmiddag: poli
  Vrijdagochtend: functiekamer tot 10.00 uur, middag: pol

  Sluiten
   
 • De heer B. Alberts

  De heer B. Alberts

  De heer Alberts is opgeleid in het Hagaziekenhuis in Den Haag en is zijn loopbaan als longarts begonnen in het Vlietlandziekenhuis te Schiedam.

  Aanwezig:

  Maandagochtend: chemo tot 10.15 uur, functiekamer v.a 10.15 uur
  Dinsdagochtend: poli
  Woensdag: functiekamer v.a. 10.00 uur, middag: poli
  Donderdag: poli, middag: inspanning longfunctie

  Sluiten
   
 • Mevrouw L.de Widt-Levert

  Mevrouw L.de Widt-Levert

  Aandachtsgebied: Oncologische chirurgie

  Mevrouw De Widt studeerde Geneeskunde te Leiden, en was o.a. een zeer actief wedstrijdroeier bij ‘Njord’. Ze volgde de heelkundige opleiding in Groningen en Zwolle, en na haar registratie als chirurg in 1999 fungeerde ze als fellow chirurgische oncologie in Nijmegen. Ter plaatse werd door haar o.a. een uitgebreide mamma-polikliniek opgezet, en werd de zorg voor melanoom patiënten geprotocolleerd. Diverse publicaties in gerenommeerde tijdschriften zoals het European Journal of Surgery staan op haar naam.  Zij is de eerste vrouwelijke chirurg binnen de maatschap.

  Aanwezig:

  Maandagochtend: poli
  Donderdag: Esperanz, middag: poli
  Vrijdag: pok*, middag: poli

  * pok: poliklinische OK

  Sluiten
   
 • De heer dr. P. Poortman

  De heer dr. P. Poortman

  Aandachtsgebied: Oncologie en laparoscopie

  De heer Poortman is opgeleid in het Elisabethziekenhuis in Tilburg en in de VUMC in Amsterdam. Hij heeft een specialisatie/differentiatie gedaan op het gebied van de oncologische chirurgie.

  Zijn promotie-onderzoek heeft als titel “Assessment of Ultrasonography and Computed Tomography in the Diagnostic Strategy of Suspected Appendicitis”.

  Naast de oncologische chirurgie zal zijn aandachtsgebied liggen op de laparoscopische colonchirurgie.

  Aanwezig:

  Dinsdag: poli, middag: pok
  Woensdag: poli, middag: OK/poli
  Vrijdag: poli/pok*, middag: OK/poli*

  * : om de week
  pok: poliklinische OK

  Sluiten
   

Verpleegkundig specialisten

Truus Smit  (Mammacare, Chirurgie)
Simone Breg (Mammacare,  Chirurgie)
Jacqueline Kaijer (Mammacare,  Interne)
Monique Termeulen  (Long en Ovarium oncologie)
Marieke Barten (Urologie)

Verpleegkundig Consulenten

Elise van Kwawegen (Hematologie/algemene oncologie)
Marry Bakker (Hematologie/algemene oncologie)
Lisette Toonen (Longoncologie)