Gipsverbandkamer

De gipsverbandkamer is de poliklinische gipskamer.

De gipskamer is gevestigd in het Poliklinisch Behandel Centrum, poli 19. Voor het maken van een afspraak belt u (0299) 457 620.

Algemeen

Gipsverbandmeester

De gipsverbandmeester is een gespecialiseerd verpleegkundige en/of fysiotherapeut en werkt  nauw samen met de specialisten (zoals chirurg, orthopeed, neuroloog, revalidatiearts, dermatoloog en huisarts).

De gipsverbandmeester is gespecialiseerd in het aanleggen van:

  • gipsverbanden
  • orthesen
  • bandages
  • corsetten
  • etc.

De gipsverbandmeester behandelt patiënten (van 0 tot 100 jaar) die via de Spoedpost of de polikliniek zijn doorverwezen. Ook op de Spoedpost wordt regelmatig gebruik gemaakt van de deskundigheid van de gipsverbandmeester.

Uniek beroep
Het beroep gipsverbandmeester is redelijk uniek in de wereld. In Nederland zijn er ongeveer 440 gipsverbandmeesters. Het is een beroep wat erg dynamisch, technisch, serieus en toch erg gezellig is. Wij hebben altijd veel plezier met elkaar, maar zeker ook met de patiënt.

Uw afspraak op de poli

Wij werken op afspraak. Elke 10 minuten een nieuwe patiënt. Het hangt van het letsel af hoe lang de afspraak duurt. Wanneer er een röntgenfoto gemaakt moet worden, gebeurt dit tussendoor op de Spoed Eisende Hulp. We hebben korte lijnen met de specialisten dus wanneer dit nodig is, kunnen wij meteen overleggen.

Voor het maken van een afspraak belt u (0299) 457 620.

Algemene informatie over uw afspraak vindt u op de pagina ‘uw afspraak‘.

Patiënteninformatie

Gipsspalk (kunsstof), adviezen

Brace behandeling bij een bovenarmbreuk

Enkelbandletsel

Oefeningen om een frozen shoulder te voorkomen

Zwemgips

Zwemgips met zwemwatten

Zie ook:

Radiologie
Spoed Eisende Hulp