Voorzieningen

Om uw verblijf in het Waterlandziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken, kunt u gebruikmaken van de volgende voorzieningen:

Receptie

In de centrale hal, bij de hoofdingang aan de Waterlandlaan vindt u de receptie. De receptie is 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend. Bij de receptie kunt u zich laten inschrijven voor uw eerste polikliniekbezoek. Ook kunnen de receptiemedewerkers u naar de juiste afdeling verwijzen, algemene vragen beantwoorden en een taxi voor u bellen.

Overdag wordt u in de centrale hal ontvangen door een van onze gastvrouwen.

Bloemenhoek

Bloemenvazen en alles wat u voor het schoonmaken van bloemen nodig heeft, vindt u in de bloemenhoek op de verpleegafdelingen. In verband met infectiegevaar vragen wij u geen stukjes of planten met aarde mee te brengen. Op de IC zijn bloemen en planten helaas niet toegestaan.

Mee-eten

Het is mogelijk dat familieleden of vrienden met de patiënt mee-eten, wanneer u dit vóór 15.30 uur bij een onze focus zorgondersteuners aanmeldt. De hiervoor benodigde maaltijdbonnen voor 5 euro per stuk (warme maaltijd, bakje rauwkost en dessert) zijn tijdens kantooruren op maandag t/m vrijdag bij de financiële administratie (afdeling B1) te koop met pinkaart of contant geld. Wanneer u niet in de gelegenheid bent, zijn er tegen contacte betaling ook maaltijdbonnen beschikbaar bij de focus zorgondersteuner.

Etenswaren meebrengen

U mag etenswaren meenemen voor uw naaste. Omdat wij ons moeten houden aan de hygiënewetgeving dienen warme gerechten direct gegeten te worden. Warme gerechten mogen niet in de koelkast bewaard worden, ook geen restjes. Onze medewerkers mogen geen meegebrachte voedingsmiddelen bewaren of opwarmen. U zorgt zelf voor weggooiborden, – bekers en – bestek. De afdelingskeuken is alleen toegankelijk voor medewerkers.

Het nuttigen van meegebrachte etenswaren gebeurt op eigen risico. Het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor eventuele schadelijke gevolgen.

Rolstoelen

Bij de hoofdingang en de ingang van de Spoedeisende Hulp/ Huisartsenpost vindt u rolstoelen. Bezoekers en patiënten kunnen gebruik maken van deze rolstoelen tegen betaling van 2 euro borg.

Schoonmaakdienst

Het sanitair en de algemene ruimtes op de kliniek en de polikliniek worden dagelijks schoon gemaakt. Voor vragen of klachten over de schoonmaak kunt u contact opnemen met uw focuszorgondersteuner of bellen met het facilitair servicepunt op toestel 0299-457777.

Stiltecentrum

Op de eerste verdieping in gebouw A bevindt zich een stiltecentrum. Wanneer u behoefte heeft aan rust of bezinning, kunt u zich in deze ruimte terugtrekken. Ook is er religieuze literatuur aanwezig. Het stiltecentrum is 24 per dag geopend.

Tolk

Voor buitenlandse patiënten en hun naasten kan het nodig zijn een tolk in te schakelen. Het is voor het zorgproces bijzonder van belang dat iedere patiënt goed geïnformeerd wordt. Het Waterlandziekenhuis kan hiervoor een tolk laten komen.

Winkel en petit-restaurant Vermaat

In de centrale hal direct is een winkel en het bezoekersrestaurant van Vermaat. Geniet van de lekkerste belegde broodjes of vers bereide schotels. Sluit uw maaltijd af met ambachtelijk schepijs of een geurige kopje koffie. In het restaurant vindt u ook de lekkerste vruchtensappen en tussendoortjes.

Het restaurant en de winkel zijn open op:

maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.30 uur

zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 20.30 uur

Roken

Roken is in ons ziekenhuis alleen toegestaan op het daarvoor bestemde rookterras. Dit terras bevindt zich buiten op de begane grond, aan de zijkant van het gebouw.

Pinautomaat

Wilt u geld opnemen? Dan kan dat bij de pinautomaat bij de hoofdingang.