Stomapoli

De Stomapoli is een gespecialiseerde polikliniek voor stomadragers.

De Stomapoli is bereikbaar via (0299) 457134. De Stomapoli is gevestigd op de poli Chirurgie, poli 22 in bouwdeel J1.

Algemeen

U heeft van uw arts gehoord dat er bij u een stoma moet worden aangelegd of dat de kans op een stoma bij uw operatie aanwezig is. Een stoma is een kunstmatige uitgang voor ontlasting of urine. Een stoma kan tijdelijk of blijvend zijn. Een tijdelijk stoma wordt bijvoorbeeld aangelegd om een darmdeel rust te geven, een blijvend stoma wordt aangelegd bijvoorbeeld wanneer de hele dikke darm of blaas verwijderd wordt.

Het aanleggen van een stoma geeft een grote verandering in het leven, die met veel vragen en onzekerheden gepaard gaat. Voor de operatie krijgt u dan ook een gesprek met een van de stomaverpleegkundigen aangeboden. Deze verpleegkundige heeft zich op dit gebied gespecialiseerd en kan u veel vertellen over het stoma en de gevolgen daarvan.

Ook op de afdeling komt een van de stomaverpleegkundige voor de operatie bij u langs om in overleg met u de voorkeursplaats voor het stoma te bepalen.

Heeft u voor of na de operatie nog vragen, stel ze gerust aan uw behandelend arts of stomaverpleegkundige.

Uw afspraak op de poli

In het Waterlandziekenhuis zijn de volgende stomaverpleegkundigen werkzaam:

Polikliniek urologie:      Marjan Burgers
Afdeling snijdend:         Moniek Steltenpool,  Maarten Stroet en Cynthia Steur (aanwezig maandag t/m vrijdag)

Stomadragers kunnen binnen kantoortijden contact opnemen met de poli chirurgie, maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur op telefoonnummer 0299-457 134.

Als het een spoedgeval betreft kunt u buiten kantoortijden contact opnemen met de huisartsenpost voor eventueel een doorverwijzing naar de spoedeisende hulp.

Patiënteninformatie

 Urinestoma, het aanleggen van

Externe links

De volgende links verwijzen naar websites die door het Waterlandziekenhuis worden aanbevolen. Maar het Waterlandziekenhuis heeft geen zeggenschap over die websites en is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de daarop aangeboden informatie of diensten.

www.heelmeester.nl
www.stomavereniging.nl
Richtlijn stomazorg