Verloskundig Centrum Waterland start bevallingscursus

Met flinke dosis humor goed voorbereid op de bevalling

Met ingang van 26 augustus 2017 start het Verloskundig Centrum Waterland met de ‘Bevallingscursus’. Een theoretische cursus ter voorbereiding op de bevalling. Tijdens deze cursus komen verschillende onderwerpen aan bod, zodat (toekomstige) ouders samen goed voorbereid zijn op wat komen gaat. De cursus is no-nonsense, theoretisch en bevat een flinke dosis humor en is daarmee ook uitermate geschikt voor alle ‘aanstaande vaders’.

De cursus wordt verzorgd door Suzan Doeswijk. Suzan is 40 jaar en woont in Hoofddorp. Moeder van Sem (9), Feline (8) en Elise (5) en getrouwd met Jeroen. Suzan: “Van jongs af aan wist ik dat ik les geven leuk vond. Na een aantal jaar Pabo heb ik les gegeven in het basisonderwijs. Daarna belandde ik in de zakelijke dienstverlening. Toen ik zwanger was van Sem hebben Jeroen en ik zelf de cursus Samen Bevallen gevolgd en op de tweede avond dacht ik ‘Dat wil ik ook!’.” Na de geboorte van Feline ben ik zelf dan ook begonnen met de opleiding tot docent bij de vereniging Samen Bevallen en die succesvol afgerond. Met veel plezier geef ik verschillende cursussen in Hillegom, Amsterdam en Hoorn. En vanaf augustus 2017 dus ook in het VCW in Purmerend.”

Totaalpakket
“Het Verloskundig Centrum Waterland biedt een totaalpakket aan verloskundige zorg. Zowel vóór en tijdens de bevalling als erna. Een bevallingscursus sluit daar mooi bij aan,” aldus Ingrid Stokman, afdelingshoofd Gynaecologie en Verloskunde van het Waterlandziekenhuis. De cursus wordt op één zaterdag gegeven.

De eerste cursus wordt gegeven op zaterdag 26 augustus 2017, van 10.30 tot 15.00 uur in het Verloskundig Centrum Waterland. Andere startdata zijn 14 oktober en 9 december 2017. De Bevallingscursus kost €125, – per stel. Na inschrijving ontvangen de ouders een brief met informatie over de manier van betalen. Er zijn diverse zorgverzekeraars die (een gedeelte van) deze zwangerschapscursus vergoeden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Suzan via suzan@bevallingscursus.nl en telefonisch via 06 28593911. Of kijk op de website van het Verloskundig Centrum Waterland.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden op bevallingscursus.nl