Uitstekende vaat- en spataderzorg opnieuw beloond

Keurmerken voor zowel Waterlandziekenhuis als Westfriesgasthuis

De Hart&Vaatgroep heeft op 11 september weer het Vaatkeurmerk en het Spataderkeurmerk aan ziekenhuizen uitgereikt. Zowel het Waterlandziekenhuis als het Westfriesgasthuis hebben ook dit jaar weer beide keurmerken ontvangen. Dat betekent dat patiënten kunnen rekenen op uitstekende vaat- en spataderzorg.

Het Vaatkeurmerk draait om de kwaliteit van de zorg rondom behandelingen van o.a. etalagebenen, halsslagadervernauwing en verwijding van de buikslagader (aneurysma). Bij het Spataderkeurmerk gaat het om de kwaliteit van de behandeling van spataders. Het Waterlandziekenhuis in Purmerend en Westfriesgasthuis in Hoorn werken al langer samen op het gebied van de vaatchirurgie. Dermatologen en gespecialiseerde vaatchirurgen hebben een gezamenlijke polikliniek voor zowel de diagnostiek als de behandeling van Spataderen. Een groot team betekent meer behandelmogelijkheden, meer operaties en meer kennis en ervaring.

Gespecialiseerde vaatchirurgen
In beide ziekenhuizen werken gecertificeerde vaatchirurgen en dermatologen. Zij voeren onderzoeken en operaties uit in nauwe samenwerking met de daarvoor gespecialiseerde interventieradiologen. Vaatchirurgen Jur Kievit (Westfriesgasthuis) en Bert Vos (Waterlandziekenhuis): ‘Ons team is goed op elkaar ingespeeld en heeft alle kennis in huis om optimale vaatzorg te bieden. De keurmerken betekenen voor patiënten dat ze bij ons terecht kunnen voor goede vaatzorg.’

Wat het keurmerk betekent
Het Vaatkeurmerk 2017 geeft een volledig beeld van de kwaliteit van de zorg rondom behandelingen van etalagebenen, aneurysma en halsslagadervernauwing. Om de keurmerken te krijgen, moet aan een aantal kwaliteitscriteria worden voldaan die de Hart&Vaatgroep heeft opgesteld. Een van de criteria voor het Vaatkeurmerk is bijvoorbeeld dat in een ziekenhuis ten minste twee gecertificeerde vaatchirurgen en een interventieradioloog werken. Voor het Spataderkeurmerk geldt bijvoorbeeld dat onderzoeken en het bespreken van het behandelvoorstel aaneensluitend op één dag plaatsvinden.
Op hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg kunt u zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk 2017 hebben ontvangen.