Renovatietraject voor Waterlandziekenhuis

Deze week is in het Waterlandziekenhuis het startsein gegeven voor een groot renovatie- en vernieuwingstraject. Het betreft in eerste instantie enkele kleinere verbouwwerkzaamheden zoals het ontmantelen van de rail, het verwijderen van het tapijt in de hal en schilderwerk. Later dit jaar volgt de verbouwing van poli 19 tot een nieuw scopiecentrum en zal de poli Geriatrie een andere, ruimere locatie krijgen met eigen huiskamer. De renovatie loopt tot en met 2021. Doel is om met een eigentijdse, mooie en goed werkbare herinrichting het Waterlandziekenhuis klaar voor de toekomst te maken.

Het Waterlandziekenhuis is ruim 30 jaar oud. Door de renovatie maken we het ziekenhuis toekomstbestendig en voldoet het aan de eisen van deze tijd. Samen met 150 medewerkers en 80 patiënten is gewerkt aan een plan voor de inrichting en het interieur van het Waterlandziekenhuis. In Purmerend worden straks alle planbare operatieve ingrepen en thema-spreekuren geconcentreerd, ook van de patiënten uit Hoorn.

De inrichting wordt nu zo ingericht dat deze nog beter aansluit bij de wensen en behoeften van onze bezoekers. Door de renovatie kunnen we, ook in de toekomst, in het ziekenhuis optimale zorg en ondersteuning blijven bieden aan patiënten uit de Waterlandse én Westfriese regio.

Hieronder vindt u de artists’ impressions. Die hangen ook in de hal van het ziekenhuis.