Opnieuw Vaatkeurmerk voor Waterlandziekenhuis

Het Waterlandziekenhuis krijgt ook dit jaar het Vaatkeurmerk uitgereikt. Vanaf de eerste keer dat het keurmerk werd uitgereikt voldoet het ziekenhuis aan alle kwaliteitscriteria van patiëntenorganisatie Hart&Vaatgroep.

Het Vaatkeurmerk 2015 is aangescherpt en geeft een nog gedetailleerder beeld van de kwaliteit van de vaatzorg dan voorheen. Het Waterlandziekenhuis is er trots op, net als in alle voorgaande jaren vanaf het ontstaan van dit keurmerk, aan deze scherpere criteria voldaan te hebben. Chirurgen Van den Broek en Vos van het Waterlandziekenhuis: ‘Wij hebben al lang een vast en goed op elkaar ingespeeld team van verschillende vaatspecialisten om alle patiënten de optimale vaatzorg te kunnen bieden. Op het gebied van vaatchirurgie werken wij nu al samen met het Westfriesgasthuis. Het keurmerk geldt voor het Waterlandziekenhuis, het Westfriesgasthuis heeft ook het keurmerk gekregen. Het team bestaat uit twee vaatchirurgen in het Waterlandziekenhuis (ook twee in het Westfriesgasthuis), evenveel interventieradiologen en ook nog eens drie vasculair specialisten en drie vaatlaboranten. Een groot team betekent meer behandelmogelijkheden, meer operaties, meer kennis en ervaring. Het vernieuwde Vaatkeurmerk bevestigt onze visie op de kwaliteit van deze zorg’.

Nieuwe criteria
Het Vaatkeurmerk richt zich op behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals. De criteria van het Vaatkeurmerk worden ieder jaar aangescherpt. Zo moet dit jaar een ziekenhuis onder andere voldoen aan strengere normen voor de behandeling van aneurysma van de buikslagader en voor de operatie bij een verstopte halsslagader. Verder is ook nieuw dat patiënten kunnen zien of een ziekenhuis de spoed-vaatchirurgie goed geregeld heeft.

Hulp bij kiezen
Patiënten en verwijzers kunnen op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk 2015 ontvangen. Het doel van het keurmerk is om vaatpatiënten te helpen een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. Het Vaatkeurmerk 2015 is in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd.