Met gillende sirenes naar Artis

Vrijdag 3 juni is het zover! Zo’n 15 gezinnen uit Purmerend en omgeving mogen op uitnodiging van het Waterlandziekenhuis mee op een speciaal middagje uit. Onder de naam KinderBeestfeest mogen chronisch zieke en/of gehandicapte patiëntjes en hun ouders, broertjes en zusjes mee naar Artis.

Het belooft weer een waar spektakel te worden waarbij de kinderen rond 16.15 uur worden opgehaald door ambulances, politieauto’s en brandweerwagens om vervolgens met gillende sirenes richting Amsterdam te vertrekken. Speciaal voor hen opent dierentuin Artis die avond zijn deuren. Tessa Haverkamp, verpleegkundige van de kinderafdeling: “We zijn met ruim 70 mensen in totaal. We hebben er weer onwijs veel zin in!  Het is zo mooi om zieke kinderen de dag van hun leven te bezorgen. Een lach op hun gezicht, daar doen we het tenslotte allemaal voor!”

KinderBeestFeest is een besloten feest dat wordt georganiseerd door Stichting KinderBeestFeest in samenwerking met Natura Artis Magistra en de Politie, Brandweer, Ambulancedienst, Marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis, Reddingsbrigades en de Gemeente Amsterdam. Een bijzondere avond waarbij de kinderen even hun ziekte kunnen vergeten en zichzelf kunnen zijn.

Dus loeiende sirenes vrijdag in de stad? Geen paniek! Het zijn kinderen die met hun ouders genieten van een heerlijk avondje ‘niet ziek zijn’…