Terugblik Dokter op Donderdaglezing over schildklier & medicatie

Op donderdag 21 september stond de publiekslezing De Dokter op Donderdag in het teken van  schildklier & medicatie. Een kleine honderd belangstellenden waren naar het Waterlandziekenhuis gekomen om meer te weten te komen over schildklieraandoeningen, de behandeling hiervan en de meestgebruikte medicatie.

De internisten Erik-Jan Verburg en Maaike de Fost vertelden over wat de schildklier precies doet en welke verschillende schildklieraandoeningen voorkomen. Medicatie is een belangrijk onderdeel van de behandeling van schildklieraandoeningen. Apotheker Liesbeth Paarlberg-van den Heuvel  lichtte toe hoe het juiste medicijn wordt gekozen en hoe de instelling hiervan wordt aangepakt. Hierbij was speciale aandacht voor de wisselingen in het medicijnaanbod en hoe patiënten hier mee om kunnen gaan. Tijdens de pauze gaf de Schildklier Organisatie Nederland informatie over schildklieraandoeningen. De internisten en apotheker beantwoordden vervolgens ruim veertig vragen van de aanwezigen. Hiermee werd de avond interactief afgesloten.

U kunt de presentatie schildklieraandoeningen (door Erik-Jan Verburg en Maaike de Fost) en de presentatie schildklier en medicatie (Liesbeth Paarlberg-van den Heuvel) hier nog eens teruglezen.

Tijdens De Dokter op Donderdaglezing vertelt een specialist over een bepaald ziektebeeld, behandelmethode of trend in de gezondheidszorg op zijn of haar vakgebied, met oog voor de patiënt en liefde voor het vak. De volgende lezing is op donderdag 19 oktober over de schouder. Meer info volgt binnenkort.