Je gaat de poli bezoeken

De polikliniek Kindergeneeskunde is gevestigd in vleugel D0 (begane grond) in het Waterlandziekenhuis, poli 13, telefoon: (0299) 457 145. Er staan spelcomputers, dan gaat de tijd wat sneller als je even moet wachten. Ook is er een polikliniek aanwezig in het Behandelcentrum Waterland Oost te Volendam, op de eerste etage, poli Noord. Telefoon: (0299) 457 006.

Denk eraan als je voor het eerst komt: eerst even melden bij de registratiebalie en vergeet je zorgverzekeringspapieren, identiteitsbewijs en verwijsbrief niet.

Afspraak maken

De eerste afspraak bij de kinderarts vindt altijd plaats na verwijziging van de (huis)arts.

De huisarts stuurt de verwijsbrief naar het ziekenhuis. Je ouder/verzorger ontvangt van ons een schriftelijke uitnodiging voor het spreekuur in Volendam of Purmerend. Je ouders hoeven niet naar het Waterlandziekenhuis te bellen voor een eerste afspraak.

Voor vervolgafspraken kun je bellen met 0299 457 145.

Voorbereiding

Schrijf vooraf de vragen op die je wilt stellen of wat je de specialist vertellen wilt. Een handig hulpmiddel hierbij is de folder ‘Wat vraag ik aan mijn arts’ van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF).

Het onderzoek

Om te weten te komen wat de oorzaak van je klachten is, zal de arts je vragen stellen of lichamelijk onderzoeken. Het kan voorkomen dat hij of zij je voor verder onderzoek verwijst naar andere afdelingen van het Waterlandziekenhuis. Sommige onderzoeken kunnen nog dezelfde dag plaatsvinden. Vaak moet je echter op een ander tijdstip terugkomen.
Na het gesprek met de arts maakt de polikliniekmedewerker een afspraak voor onderzoek of behandeling met je. Van veel ziekten, onderzoeken en behandelingen zijn folders aanwezig.

De uitslag

Zodra de resultaten bekend zijn, krijg je de uitslag van je specialist of van je huisarts.

Kun je niet komen?

Als je niet op je afspraak kunt komen, dan moet je je uiterlijk 24 uur van tevoren afmelden via het afsprakennummer op de poli: 0299 457540. Is de polikliniek gesloten, dan kunt je ook jeafbericht doorgeven via het algemene telefoonnummer 0299 457457. Bericht je niet tijdig af, dan ontvang je een rekening met een wegblijftarief van 50 euro. Je zorgverzekeraar vergoedt dit bedrag niet.

Zie ook:

Kind en jeugd polikliniek