Een kijkje op de afdeling

De kinderafdeling

Je komt de afdeling binnen op het zebrapad. Aan je linkerhand liggen de kinderen vanaf een jaar, rechts bevinden zich de afdeling Neonatologie en de verpleegafdeling voor kinderen tot een jaar. Over de hele afdeling loopt een watertje met vissen. Af en toe heeft een eend zijn voetafdruk gezet.

Soms moet je in het ziekenhuis blijven. Dan mag een van de ouders erbij blijven slapen.

De speelruimte

In de speelkamer is er ruimte om je te vermaken. En daar eet de pedagogisch mededewerker altijd tussen de middag een boterham met alleen de kinderen. Hier is ook een Wii die is geschonken door een basisschool.

De kinderafdeling van het Waterlandziekenhuis heeft internet aan bed dankzij stichting Michael-Wings. Als je niet in bed ligt, is er ook een tienerkamer waar je televisie kunt kijken en computeren. Ook is er een spelcomputer.

De afdeling Neonatologie

Kinderen die te vroeg geboren worden of te klein zijn, liggen in de couveuse op de afdeling Neonatologie. Als het beter met ze gaat, mogen ze in een wiegje. De stoel is voor de ouder om voeding te geven.

De poli Kindergeneeskunde

De eerste afspraak met de kinderarts vindt meestal plaats op de polikliniek.

Poli Keel-neus- en oorheelkunde

Veel kinderen hebben last van hun oren of amandelen en worden eerst verwezen naar de KNO-poli.

De gipskamer

Als je je arm of been breekt, krijg je gips van dokter Bob of Louis. De kleur mag je zelf uitkiezen.