het gebouw

Het gebouw van het Waterlandziekenhuis

Het gebouw biedt veel licht en ruimte, frisse kleuren en voldoende mogelijkheden voor rust. De architect is Jan Tennekes, die in 1988 het gebouw voltooide. Het Waterlandziekenhuis heeft de afgelopen jaren ruim een kwart aan bestaande m2 bijgebouwd. Ook dit naar ontwerp van Tennekes.

‘Mensen moeten een eigen plek hebben in een gebouw, of ze nu werken, studeren of patiënt zijn. Je geborgen voelen in een gebouw. Dat is mijn kenmerk. Dat is Jantje.’
Jan Tennekes, architect

Behandelcentrum Waterland Oost

Het Waterlandziekenhuis heeft een dependance in Volendam, het Behandelcentrum Waterland Oost (BWO). In dit behandelcentrum worden poliklinieken gedraaid. Verder zijn de apotheek, thuiszorg, de verloskundigen en een aantal huisartsen uit Volendam hier gevestigd.