Waterlandziekenhuis ontvangt NIAZ-heraccreditatie

Het Waterlandziekenhuis heeft voor de tweede achtereenvolgende maal de instellingsbrede NIAZ-accreditatie behaald. Dit betekent opnieuw erkenning voor de kwaliteit van het Waterlandziekenhuis.

Dit voorjaar heeft een auditteam van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg gedurende een week tal van processen in ons ziekenhuis onder de loep genomen. Van opname tot ontslag en van patiëntenvoorlichting tot de veiligheid van medische apparatuur: Daarbij ging het niet alleen om een beoordeling van regelingen en protocollen, maar vooral om de daadwerkelijke opvolging daarvan in de praktijk van alledag. Het auditteam heeft geconstateerd dat het Waterlandziekenhuis de zaken op orde heeft en een verbetercultuur uitstraalt.

Afgelopen maandag ontving dr. Michel Galjee, voorzitter van het Waterlandziekenhuis uit handen van ir. Kees van Dun, directeur van het NIAZ, het certificaat van de heraccreditatie. Met de toegekende accreditatie spreekt het NIAZ zijn vertrouwen uit over de kwaliteit van de zorg die het Waterlandziekenhuis biedt. De NIAZ-accreditatie geldt vanaf heden voor een periode van 4 jaar.

Lees hier alle nieuwsberichten.