Waterlandziekenhuis heeft contract met Achmea

Op dinsdagavond 18 november 2014 heeft korte tijd op de regionale website Dichtbij.nl een onjuist bericht gestaan over het contract van Achmea en het Waterlandziekenhuis. Het Waterlandziekenhuis benadrukt dat het bericht niet door het ziekenhuis is geplaatst en dat er, evenals voorgaande jaren, voor 2015 een contract is met Achmea.

Hoewel dit bericht kort op de website heeft gestaan is het via social media snel verspreid en heeft dit ten onrechte onrust veroorzaakt onder medewerkers, patiënten en bezoekers van het Waterlandziekenhuis.

Budgetpolis
Achmea heeft vorige week bekendgemaakt het Waterlandziekenhuis voor 2015 niet als keuze ziekenhuis te hebben geselecteerd voor die mensen die een zogenaamde selectiefpolis hebben. Dit was in 2014 echter ook al het geval. Er verandert dus niets. Patiënten met een dergelijke budgetpolis krijgen niet altijd alles vergoed.

Het ziekenhuis maakt zich zorgen over patienten die een budgetpolis hebben en roept patienten op goed hun polisvoorwaarden te controleren op welke zorg (gedeeltelijjk) vergoed wordt. Patiënten die zeker willen zijn van volledige vergoeding van de basiszorg in het Waterlandziekenhuis kunnen het beste vooraf contact leggen met hun verzekeringsmaatschappij om precies na te vragen wat vergoed wordt.