Oplaadmogelijkheden voor bezoekers met elektrische auto

Bezoekers en patiënten die met een elektrische auto naar het Waterlandziekenhuis in Purmerend komen, kunnen per 20 november hun auto elektrisch ‘bijtanken’ op het terrein van het ziekenhuis. Op het parkeerterrein bij de hoofdingang zijn vier oplaadplekken gecreëerd.

Robin Eman, Facilitair manager van het Waterlandziekenhuis, verzorgde de openingshandeling door de stekker in het stopcontact van een elektrische auto te steken.Eman: ‘Het Waterlandziekenhuis voert al enkele jaren een milieu – en energiebeleid. Het faciliteren van oplaadmogelijkheden voor bezoekers, patiënten en medewerkers is onderdeel van dit beleid.
Op termijn zijn we voornemens ook het conventionele “wagenpark” van het ziekenhuis te vervangen voor een elektrisch wagenpark.’

De vier oplaadplekken voor elektrische auto’s zijn gecreëerd op het parkeerterrein bij de hoofdingang en worden door bewegwijzering aangegeven.

Oplaadpassen van alle aanbieders worden bij de oplaadpalen geaccepteerd.
Op de pagina ‘Bereikbaarheid’/‘parkeren’ vindt u meer informatie over de nieuwe oplaadfaciliteit voor elektrische auto’s.