Topkliniek voor slaapapneu

De ApneuVereniging heeft het Waterlandziekenhuis uitgeroepen tot Topkliniek voor de behandeling van slaapapneu.

Sinds 2004 houdt de ApneuVereniging jaarlijks een tevredenheidsonderzoek over de klinieken. Het laatste grote onderzoek is van november 2013. Hieraan deden bijna 4000 patiënten mee. Het complete rapport kunt u hier inzien en downloaden. Op basis van dit onderzoek kregen de klinieken die bovengemiddeld presteren sterren toegekend. De sterren – 1 tot 5 – helpen de patiënt bij het maken van de keuze voor een kliniek.

Op basis van 11 criteria (waarvan het algemene oordeel over de kliniek dubbel wordt geteld) waren voor iedere kliniek maximaal 60 punten te behalen. Iedere kliniek die bovengemiddeld presteert, kreeg een of meer sterren. De slaapklinieken met meer dan 3 sterren (40 punten of meer) zijn Topklinieken genoemd.

Het Waterlandziekenhuis behoort met 4 sterren bij de top van apneuzorg in Nederland. Dr. Martijn Kos, KNO-arts: ‘Wij zijn uiteraard trots op deze toppositie. Ook omdat het rapport beschrijft dat diagnose en behandeling in Nederland volgens de patiënten op een hoog niveau staan. Dat geeft onze hoge score nog meer glans. Een belangrijke factor van ons succes is dat wij een verpleegkundig specialist in dienst hebben (Mandy Nusse) die zich gespecialiseerd heeft in snurken en/of slaapapneu en zich volledig bezighoudt met slaapapneu. In tegenstelling tot andere klinieken is het bij ons vaak mogelijk het slaaponderzoek thuis met onze apparatuur te doen. Dit wordt door patiënten erg gewaardeerd. Ook werken wij samen met de huisartsen bij de herkenning en signalering van slaapapneu.’

Het Waterlandziekenhuis ziet ongeveer 1.000 patiënten per jaar met snurken en/of slaapapneu. De meeste patiënten worden naar de KNO- arts verwezen en door de KNO- arts behandeld. Indien nodig wordt de patiënt medebehandeld door de neuroloog en/of longarts.

 Klik hier voor alle nieuwsberichten.