Interim-bestuurders voor Waterlandziekenhuis

De raad van toezicht van het Waterlandziekenhuis in Purmerend heeft per 1 mei 2016 de heren Arnoud Weermeijer en Melvin Mac Gillavry benoemd tot respectievelijk voorzitter a.i. en lid a.i. van de raad van bestuur van het Waterlandziekenhuis. Zij vormen samen de tijdelijke raad van bestuur van het ziekenhuis tot aan de datum waarop het Waterlandziekenhuis en het Westfriesgasthuis fuseren.

De beide interim-bestuurders zijn benoemd in verband met het vertrek van de huidige bestuurders van het Waterlandziekenhuis: de heren Michel Galjee, voorzitter raad van bestuur, en Lex Hilbers, lid raad van bestuur. De heer Galjee wordt per 1 mei a.s. voorzitter van de raad van bestuur van Gelre Ziekenhuizen. De heer Hilbers had een tijdelijke, parttime aanstelling.

Met de benoeming van beide interim-bestuurders bestaat de raad van bestuur van het Waterlandziekenhuis per 1 mei uit een ervaren bestuurder met een economische achtergrond en een bestuurder afkomstig uit de medische staf van het Waterlandziekenhuis. De heer Weermeijer heeft ruim 30 jaar ervaring in diverse sectoren in de gezondheids-zorg. Zo vervulde hij interim-opdrachten als bestuurder in ziekenhuizen en is hij tot 1 april werkzaam als lid raad van bestuur van Alrijne Zorggroep. De heer Mac Gillavry is cardioloog in het Waterlandziekenhuis en (tot 1 mei) lid van het stafbestuur.
De adviesorganen van het ziekenhuis ondersteunen de benoeming van de beide interim-bestuurders.

De raad van toezicht van het Waterlandziekenhuis is zeer content met de benoeming van beide interim-bestuurders. “Ik ben ervan overtuigd dat het Waterlandziekenhuis met deze bestuurders de komende periode met vertrouwen tegemoet kan gaan”, stelt Jan van Walsem, voorzitter van de raad van toezicht.