Informatieavond lies-, navel- en littekenbreuken op 21 september

Op maandag 21 september a.s. organiseert de afdeling Chirurgie van het Waterlandziekenhuis een informatieavond over buikwandbreuken.  De avond begint om 19.00 uur en biedt meer informatie over de oorzaken, behandelmogelijkheden van liesbreuken, navelbreuken en littekenbreuken.

Een buikwandbreuk is een uitstulping van het buikvlies door een zwakke plek of een opening in de buikwand. De zwakke plek is aangeboren of ontstaat als de buik erg uitrekt. Bijvoorbeeld als mensen veel in gewicht aankomen, vaak hoesten, vaak zware spullen tillen of bij het persen tijdens de bevalling. Een buikwandbreuk ziet eruit als een bult. In de uitstulping kan een deel van de buikinhoud terechtkomen (een stukje darm of wat vet). Komt er druk op de buik, bijvoorbeeld bij hoesten, dan komt er meer buikinhoud in de uitstulping. De breuk wordt dan groter. Als de buikinhoud bij de opening van de uitstulping klem komt te zitten, kunnen mensen last krijgen van heftige pijn. Een operatie is dan nodig.

Er zijn verschillende soorten buikwandbreuken. Niet elke liesbreuk of buikwandbreuk geeft klachten. Tijdens de informatieavond over buikwandbreuken vertellen de chirurgen van het Waterlandziekenhuis over de verschillende breuken, oorzaken, behandelmogelijkheden en het hersteltraject na een eventuele operatie. Er zal uiteraard ook gelegenheid zijn voor het stellen van vragen.

Voor deze avond geldt een aanmeldplicht. Aanmelden kan via patientenservice@wlz.nl of (0299) 457999. Deelname en parkeren zijn gratis!