Hometrainer voor kinderafdeling

Dinsdag 9 juni jl. heeft de kinderafdeling van het Waterlandziekenhuis een eigen hometrainer gekregen. Deels zelf bij elkaar gefietst door medewerkers, artsen en afdelingshoofd en deels via een gift van de stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis.

Vorig jaar mei fietsten zo’n zestig ziekenhuismedewerkers en twaalf scholieren van SG Gerrit Rietveld zich in het kader van de opening van de Vitaliteitsweek van het ziekenhuis elk 25 minuten lang in het zweet voor een interactieve hometrainer. De deelnemers werden gesponsord en brachten zo’n 800 euro bij elkaar. Niet genoeg voor de aanschaf van de hometrainer van homefitness4you en dus legde de stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis bij.  Dinsdag – op de tweede dag van de Vitaliteitsweek 2015 – werd de hometrainer officieel in gebruik genomen.

Beter herstel
Het idee voor een eigen hometrainer op de afdeling kwam van kinderfysiotherapeute Marlies van den Berg. ‘Met enige regelmaat worden op de kinderafdeling kinderen met diabetes of andere chronische ziekten opgenomen. Omdat de kinderen niet alleen de afdeling af mogen is het heel prettig dat er voor hen toch een mogelijkheid is om in beweging te blijven. Voorheen waren zij veroordeelt tot een loopje op de gang. Lichaamsbeweging is voor hen ontzettend belangrijk. Ook voor andere patiëntjes die een ingreep hebben gehad is beweging goed. Het zorgt voor toename of behoud van spierkracht en conditie en dus een beter herstel.’ Pedagogisch medewerkster Linda Visser vult aan: ‘Voor de jongere kinderen is onze speelkamer uitgedost met allerlei speelgoed. Maar voor de wat oudere kinderen is er alleen een chill-room. Nu met de hometrainer worden zij uitgedaagd meer te bewegen. De hometrainer heeft een houder om een mobieltje in te klemmen lacht ze, zo kunnen ze toch nog een filmpje kijken of online blijven’.

Vitaliteitsweek
Elk jaar organiseert het Waterlandziekenhuis in het kader van gezondheidsmanagement voor haar medewerkers een Vitaliteitsweek. In deze week worden er diverse sportieve, creatieve en meditatieve activiteiten georganiseerd voor de personeelsleden zodat zij zich even los kunnen maken van de dagelijkse hectiek en stil kunnen staan bij de vraag wat zij nodig hebben om vitaal te blijven.

www.homefitness4you.nl