Darmkanker, van poliep tot tumor – De Dokter op Donderdag 23 maart

Op donderdag 23 maart 2017 organiseert het Waterlandziekenhuis weer een publiekslezing onder de titel De Dokter op Donderdag. Een tweemaandelijkse lezing waarbij een specialist vertelt over een bepaald ziektebeeld, behandelmethode of trend in de gezondheidszorg op zijn of haar vakgebied.

In de komende Dokter op Donderdag vertellen Maag- Darm en -Lever-artsen Michelle Sikkens en Xander Vos alles over darmkanker.

Bevolkingsonderzoek
Darmkanker is een van de meest voorkomende soorten kanker. In januari 2014 startte daarom het landelijke bevolkingsonderzoek darmkanker. Het eerste jaar ontvingen ruim 700.000 mensen een uitnodiging voor deelname. In 2017 verstuurt het bevolkingsonderzoek darmkanker bijna 2 miljoen uitnodigingen.

Ontwikkelingen
Het opsporen en behandelen van kanker in de dikke darm is de laatste jaren behoorlijk veranderd. Tijdens deze avond gaan we in op het ontstaan van dikke darmkanker en de screening en het vervolg daarop, zowel voor patiënten als familie. Voorts behandelen wij endoscopische technieken bij darmpoliepen en chirurgische behandeling van darmkanker.

Uiteraard is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen.

Tijd en locatie
De inloop start om 19.00 uur, de lezing begint om 19.30 uur in Vergaderruimte C, op de eerste verdieping, bouwdeel B1. De lezing zal ongeveer om 21.00 uur afgelopen zijn.

Boekhandel Het Leesteken is aanwezig zodat u zich ook thuis verder kunt verdiepen in dit onderwerp.

Aanmelden
U kunt zich hier inschrijven voor deze lezing.

Graag tot ziens!