Buitenspeelplaats voor poli Kindergeneeskunde

Door inspanningen van sponsors is de langgekoesterde wens van de afdeling Kindergeneeskunde eindelijk in vervulling gegaan. Een afgeschermde tuin direct bereikbaar vanaf de polikliniek en helemaal ingericht voor kleine en grotere kinderen. Zodat ze even afgeleid zijn van de spannende momenten die gaan komen.

Jaarlijks bezoeken ruim 3.000 kinderen de polikliniek Kindergeneeskunde in het Waterlandziekenhuis. Of ze nog peuter zijn of tiener, het blijft een spannende gebeurtenis waarop een goede voorbereiding niet altijd mogelijk is. Een prettige omgeving waarin het kind even kan spelen biedt dan afleiding en kan de spanning bij de bezorgde ouders en de kinderen verminderen.

Een kleurrijke en kindvriendelijk speelomgeving is op de polikliniek zelf al jaren gerealiseerd, echter een buitenspeelmogelijkheid was er nog niet. Door inzet van de Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis en de sponsors Fa. A.Sneekes & Zn, (grondwerkzaamheden /tegelwerk) Lionsclub Purmerend Marktstaede en De Graaf Afvalbeheer is deze kindvriendelijke en veilige buitenspeelplek nu geopend.

Steun ook bijzondere projecten
Het Waterlandziekenhuis zet zich dagelijks in voor kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg. De hiervoor gewenste aanvullende middelen en faciliteiten zijn niet altijd via de reguliere financiering te bekostigen. De Stichting Vrienden van het Waterlandziekenhuis zet zich in voor de realisatie van patiëntgerichte projecten, waaronder reeds gerealiseerd zijn: Een palliatieve kamer op de afdeling Interne geneeskunde, een bedfiets voor IC-patienten, en een webcamproject voor de afdeling neonatologie.

Zie hier alle nieuwsberichten.