Budgetpolis? Let op!

Steeds meer verzekeringsmaatschappijen introduceren zogenaamde ‘budgetpolissen’ en steeds meer mensen kiezen voor dit type verzekering vanwege de lage maandlasten. Maar een waarschuwing is op z’n plaats. Met een budgetpolis kunt u voor uw behandeling niet bij alle ziekenhuizen terecht. Uw verzekeraar bepaalt daarmee in grote mate waar u behandeld kunt worden. Kiest u voor een ander ziekenhuis, dan kan het zijn dat u zelf (een deel van) de kosten moet betalen.

Heeft u een budgetpolis?

Controleer van tevoren goed of alle behandelingen in het Waterlandziekenhuis voor u volledig vergoed worden. Bij uw verzekeringsmaatschappij kunt u navragen wat de goedkope polis allemaal biedt en met welk ziekenhuis zij een contract heeft.

Ziekenhuizen kunnen wel zien of iemand bij een bepaalde verzekeringsmaatschappij verzekerd is, maar kunnen niet zien wat voor type verzekering dat is. Dit is namelijk privé-informatie tussen de patiënt en de verzekeraar.

Eigen bijdrage

Welke type verzekeringspolis u ook heeft, alle patiënten hebben te maken met een zogenaamde eigen bijdrage. Dit betekent dat de eerste 360 euro aan zorgkosten voor eigen rekening zijn. Hieronder vallen ook bloedonderzoek en röntgenfoto’s.

Zier hier alle nieuwsberichten.